Om oss

Vilken hund är den bästa rasen? Det var den frågan som fick oss att ta de första, stapplande stegen mot den här sidan. Det finns väldigt många olika frågor i samband med att man står inför att skaffa hund. Frågor som inte blir färre då man väl skaffat sin nya, bäste vän.

Att äga en hund innebär att ditt liv förändras. Till det bättre, om man ser saker ur de allra flesta perspektiv. Men, även till det sämre sett till att du kommer att förlora en del av den flexibilitet du vant dig vid. Du måste hela tiden sätta din hund i första rummet. Du kan inte sticka iväg på weekends i någon storstad, du kan inte ränna runt på krogen, du kan inte lämna hemmet vind för våg och så vidare: din hund har behov som du måste se till att uppfylla.

Det är därför oroväckande att se att många mer ser en hund som en accessoar än som en levande varelse. Man bör fundera både en och två gånger innan man gör slag i saken. Hur ser dina närmaste tjugo år ut? Är du redo att ta ansvaret för ett liv? Klarar du att göra de uppoffringar som ett hundägande kräver?

Den bästa hundrasen är den ras som passar din livssituation och som passar in i ditt liv. En jakthund har helt andra behov än vad en mindre sällskapshund har. En större hund kommer att ha helt andra krav på livet än vad exempelvis en schnauzer har. Det finns hur många raser som helst och de har samtliga helt unika egenskaper och behov. Du måste vara påläst och se vilken av alla dessa som fungerar och passar in i ditt liv. Den stressade, trångbodde storstadsbon behöver göra andra val än vad personen som bor på en gård på landet kan göra. Det är viktigt att inse.

Vår ambition är att skapa en sida som ger dig den information du behöver. Vi kommer att titta närmare på allt som rör hundar, men även andra djur. Som vana hundägare, som uppfödare och som veterinärer så vet vi vad som krävs och vad du ska tänka på. Välkommen!