Kategorier
Djur hälsa

Gå i skolan med din hund

Hundar är mycket sociala djur som vill lära sig att umgås och kommunicera med dig och med andra hundar. Därför är det viktigt att du sätter din hund i skolan, precis som med dina barn.

Tycker du att det är tufft att lämna dina barn i skolan? Då kanske du blir glad när du får höra att en hundkurs är något som du gör tillsammans med din hund. Du kanske börjar med en valpkurs där hunden får lära sig att gå i koppel och att umgås med dig och träffa andra hundar. Därefter kanske du går vidare till en mer avancerad kurs av något slag. Eller så satsar du på något som ger både dig och din hund bra motion, som agility. Det viktigaste är att du och din hund har roligt och att ni lär er tillsammans.

Lär hunden människospråket

Visst kan du lätt se om någon är ledsen eller arg? Du kanske till och med känner när någon är irriterad eller hotfull? Då förstår du nog hur din hund läser dig och sin omgivning. För utan en skolning i kommunikation, mellan dig och din hund, så är det svårt för hunden att veta vad du menar med dina ord. Du kanske vill stoppa din hund från att springa ut i gatan och bli påkörd, men istället blir hunden uppjagad eller rädd. Om ni istället har lärt er hur ni ska kommunicera med ljud, ord, kroppsspråk och tecken så kan hunden förstå dig bättre.