Kategorier
Allmänt

Anmäl er till en hundkurs i Stockholm

Har du svårt att få din hund att acceptera dina ord och dina uppmaningar? har du samtidigt själv svårt att tolka din hunds olika signaler? Det kan vara svårt att förstå varandra och det kan vara svårt att få två stycken, starka viljor att samarbeta. En hundkurs i Stockholm kan vara lösningen på problemet.

Att vara hundägare i en större stad som Stockholm ställer högre krav på ägaren och där hunden lär sig lyda på ett tydligare sätt. Man ska som hundägare alltid visa hänsyn och man ska alltid se till sina medmänniskor. Många är rädda för hundar och yviga rörelser från en hund kan skapa väldigt obehagliga situationer. I en mindre stad så finns en större rörelsemån än i Stockholm där man hela tiden – oavsett var man befinner sig – kommer att stöta på andra människor. Disciplin är A och O i denna fråga: hunden måste lära sig vad som gäller.

Det handlar inte om skrik, hårda ord eller om bestraffningar. Tvärtom. Nycklarna ligger i att hitta en tydlig och rak kommunikation som fungerar för dig och din hund. En hundkurs ger exakt de nycklarna.

Fördelar med en hundkurs i Stockholm

Vid en hundkurs så får man som hundägare både teoretisk och praktisk kunskap som man sedan kan applicera till den egna vardagen. Man går under några tillfällen och man kan med fördel välja att inkludera även övriga familjemedlemmar för träningen. Tillsammans med hunden får man träna på olika moment och utmaningar – detta samtidigt som man lär sig om hur hunden behandlas då den gör någonting bra; likväl som vilka ord som ska användas om hunden i fråga gör någonting sämre.

En hundkurs leds av erfarna, kunniga instruktörer som hela tiden närvarar och som ger konkreta råd, tips och nya idéer. Det finns mallar – men samtidigt så ska man också veta att hundar är unika och att de har unika personligheter. Det som fungerar bra för en hund kan fungera sämre för en annan. Instruktörerna ger dig nycklar som fungerar för din hund och för ditt eget hundägande.

Utöver detta kan man även se andra fördelar. För din hund handlar det om att lära sig ett socialt spel gentemot andra hundar – av varierande storlekar och raser – samt mot andra människor än enbart dig. Du själv kommer att kunna knyta kontakter och skaffa nya vänner på din hundkurs i Stockholm. Något som öppnar dörrarna för exempelvis gemensamma promenader samt framtida hundvaktande. Det är långt ifrån ovanligt att man skaffar nya vänner genom en hundkurs. Det första steget är redan taget – man har ett stort gemensamt intresse i form av sina hundar – och därefter så brukar det rulla på.

Du blir en bättre hundägare

En annan fördel är att man ser att även andra kan ha problem med sina hundar. Det ger ofta en ödmjukhet inför sina egna tillkortakommanden. Man inser att man är långt ifrån ensam om att ha en hund som kanske hellre jagar en fjäril än att sitta stilla på din uppmaning.

Allt handlar emellertid om träning och det är exakt det du får på denna hundkurs. Du och din hund får övningar att göra i hemmet och där ni hela tiden kan nya steg tillsammans. Det är spännande, det är roligt och det är ytterst inspirerande. Det går att bygga på kunskapen hela tiden också. En hundkurs kan definitivt följas av flera stycken. Man blir aldrig fullärd!