Kategorier
Allmänt

En nyttig och uppbyggande hundkost

Hundar behöver mat som ger energi och innehåller alla viktiga vitaminer och mineraler. Men vad ska man tänka på när man ger sin hund något nyttigt och undviker onyttigheter och risker?

Det är mycket viktigt att som hundägare känna till vad en hund behöver och vad som till och med kan vara giftigt för hunden. Man tror gärna att det som man äter själv även fungerar för hunden, men så är det inte. Vissa beståndsdelar i det som är okej för oss kan till och med ta död på hunden. Det gäller exempelvis choklad och även en så vanlig krydda som salt. Ge därför aldrig hunden överblivna rester, eller låt den få en egen del av middagen. Även om hunden blir mycket glad så är det inte bra för hundens hälsa, åtminstone inte i längden.

God grund att stå på

Som en grund behövs det ett bra och prisvärt hundfoder som hunden kan äta varje dag, flera gånger om dagen. En del hundar är helt nöjda med att äta precis vad de får, men andra kan vara så pass petiga att de till och med börjar gå ner i vikt för att de inte vill äta. Därför är det viktigt att hitta det foder som passar för hunden men som även ger allt som hunden behöver i näring. Med alla olika typer av foder och smaker av desamma finns det en uppsjö av foder att välja bland. Tänk bara på att alltid fasa in och fasa ut foder.